Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Az egyiptomi hadsereg varázspálcával gyógyítana

ADE 651Az egyiptomi kormányzat hivatalos közleményben tudatta, hogy egy speciális egészségügyi egységet állított fel, amely egy tudományos szenzációnak számító új eszközzel fog harcolni az AIDS és a Hepatitis ellen. A módszer nem igényel semmiféle vérvételt, a HIV fertőzés gyógyításában 100, a hepatitis gyógyítása eseténn 99 százalékos eredményességű. A használt eszköz igencsak hasonlatos ahhoz, amit négy évvel ezelőtt az irai hadsereg (és jóval korábban az amerikai rendőrség) bombák detektálására. Állítólag a kórokozók elektromágneses rezgéseit észleli. Ez egy varázsvessző, amelyet eleink vízforrások, kincsek és egyebek felkutatására használt, és amelyről már számtalanszor beigazolódott, hogy nem működik.

Források:

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!