Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

12 év rabszolgaság - mennyire hiteles?

Az idei díjátadón 3 Oscar-díjat, köztük a legjobb film díját elnyerő 12 év rabszolgaság igaz történet feldolgozása: Solomon Northup felszabadított rabszolga fiaként született New Yorkban, szabad emberként élt, míg 1841-ben emberkereskedők elrabolták s New Orleans-ban eladták rabszolgának, ahonnan csak 1853-ban szabadult.

A film a rabszolgaságot megjárt férfi azonos című dokumentumregényén alapul. A tévhitekkel, szóbeszédekkel, mítoszokkal foglalkozó Urbanlegends annak eredt nyomába, hogy a mostani adaptáció mennyire tartja magát az eredeti műhöz, és milyen engedményeket tett Hollywood kedvéért:

Mennyire hiteles a 12 év rabszolgaság adaptációja?

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!