Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

GVH bírság a Viva Natura World Kft-nek

Rengeteg olyan kéretlen e-mail, szórólap árasztja el elektronikus és valós postafiókunkat, rengeteg olyan hirdetéssel találkozunk, melyek különböző "csodaszereket" reklámoznak. E szereknek két közös tulajdonságuk van: egyrészt minden bajból kigyógyítanak, másrészt igen drágák. A két állítás közül a második nem szorul bizonyításra, elég, ha megrendeljük bármelyiket (de inkább ne tegyük!). Az elsőt viszont a termékeket forgalmazóknak kellene igazolniuk, ám ezt rendre elmulasztják.

A Gazdasági Versenyhivatal mai sajtóközleményében megállapította, hogy a Viva Natura World Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor egyes termékeit valótlan hatás-állításokkal népszerűsítette, ezért a hivatal 10.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!