Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Őshonos magyar gének?

Az, hogy eleink időtlen idők óta a Kárpát-medencében éltek, bizonyos, a tudománytól igen távol eső körökben tény. Ennek a "ténynek" igazolására tett kísérletet egy szabadon szárnyaló szerző, igaz, új eredményeket nem mutatott be, csak a mélymagyar szubkultúrában elterjedt közhelyekre építve tesz forradalmi megállapításokat.

A történelmi tévhiteket cáfoló ismeretterjesztő honlap, a Tényleg? Hogy volt, hogy nem volt... a fent említett cikk valóságtartalmát vizsgálja meg:

Szegedi Kristóf: A magyar férfiak 73,3%-a már az őskőkorban itt élt apától származik

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!