Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hibás érvek, hasztalan diéták

Lássuk be, fogyni nem könnyű: az egészséges életmód a helyes táplálkozás mellett a rendszeres testmozgást is magában foglalja, és mindkettőhöz komoly elhatározás szükséges. Mit tegyünk hát, ha továbbra is jókat akarunk enni, és a mozgást sem akarjuk túlzásba vinni?

Ekkor fordulunk a különböző csodálatos, izgalmas nevű étrendekhez, melyek látványos fogyást ígérnek, minél gyorsabban, minél tartósabban és minél kisebb erőfeszítéssel. Igaz, mindez pénzbe kerül, és megesik, hogy pont ránk nem hat a szupermódszer, de sebaj, mindig van újabb és újabb, időnként ősibb és még ősibb, csak eddig elfeledett varázslatos diéta. Amikor ilyen módszerek hirdetéseibe botlunk, érdemes  lenne kételkedéssel olvasni, hogy ha már mi nem fogyunk, legalább a pénztárcánk se apadjon. Az alábbi cikk ehhez próbál segítséget nyújtani:

Miért ne higgyünk a csodadiétát hirdetőknek?

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!