Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Siralmas PISA-eredmények

Lassan már nem csodálkozunk azon, hogy a magyar diákok rendszeresen rosszul teljesítenek a PISA-teszteken. A 2012-es eredmények azonban nemcsak azt mutatták, hogy a szövegértés terén, és általában a humán területeken katasztrofális a helyzet (diákjaink 20%-a funkcionális analfabéta), hanem az is kiderült, hogy a tanulók 1/3-a a legegyszerűbb matematikai műveleteket sem tudja elvégezni. Ezúttal tehát már a természettudományos képzés hatékonysága is kiábrándítónak bizonyult.

Az MTA PISA-konferenciáján többen elmondták, hogy növelni kell az oktatás hatékonyságát, integráló szemléletű oktatásra van szükség, javítani kell a pedagógusképzés minőségét. A megfogalmazott célokkal nincs baj; a gond az, hogy évek óta elmondják ugyanezt, és nem történik semmi. Keserű iróniával annyit tehetnénk hozzá, hogy a Szkeptikus Társaságnak ez jó hír, mert egyre több, és egyre butább embert kell majd felvilágosítanunk az áltudományok veszélyeiről...

A cikk itt található: A fejlődő országok szintjéhez közelítünk a PISA-teszteken

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!