Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Néhány kérdés az eltűnt utasszállítóról

Napok óta hiába keresik az eltűnt maláj utasszállító repülőgépet. A keresésbe (nyilván nem teljesen önzetlenül) hírességek is bekapcsolódtak, valamint egy amerikai cég műholdas felvételeket is közzétett, hogy bárki segíthesse a hatóságok munkáját (minderről a Hírfigyelőben is megemlékeztünk).

Az urbanlegends annak járt utána, hogy az interneten kerengő, a józan észt még nem teljesen elvető kérdésekre milyen racionális válaszok adhatók:

Az elveszett maláj utasszállító: kérdések és válaszok

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!