Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Megint nem találták meg Attila sírját

Először csak a mosonmagyaróváriak lapja közölte a szenzációs hírt, hogy egy Albert Rümschtein nevű kutató az új budapesti híd építése közben feltárta Attila sírját. Mára a hír már mindenütt olvasható volt. A szkeptikus vészjelzőt persze már az is megszólaltatta, hogy nem tudunk friss budapesti hídépítésről, de aztán az végképp jelzésértékű volt, hogy ezt a Rümsteint a Google csak ezzel a hírrel kapcsolatban ismeri. Mára már mindenfele megjelent a nemzetközi lapokon és magyarul is megjelent az Indexen cikizve, bár kicsit furcsán. A kép egyébként egy a Ming dinasztiából származó múmiát ábrázol (például ebben a cikkben az 5. kép).

Nagyon izgalmas olvasmány a hír eredetije a World News Daily Report portálon. Minden napra jut legalább egy szenzációs felfedezés dinó bébikről, a rejtélyes M'Bokolokolo lefényképezéséről vagy az utolsó pingvin sajnálatos haláláról.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!