Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Homeopátia-dózis pénteken

Pénteki dózis a Homeopátia Figyelemfelkeltő Hete alkalmából. A brit Good Thinking Society is beszállt a programba és felállította a www.homeopathyawarenessweek.org weboldalt (hogy ez miért nem a homeopatáknak jutott az eszébe?). Az oldalon 12 pontban foglalják össze, amit mindenkinek tudnia kellene a homeopátiáról.

A Good Thinking Society tagjai az alábbiakban fogalmazták meg célkitűzésüket: "... a kíváncsiság ösztönzése és a racionális gondolkodás elősegítése. Ezért is választottunk pozitív nevet a társaságnak. Ugyanakkor ez elkerülhetetlenül azt is jelenti, hogy küzdünk az irracionalitás és az áltudományok ellen." A társaság olyan nemzetközileg is ismert szkeptikusokat, ismeretterjesztőket és kutatókat tudhat vezetősége és tanácsadó testülete soraiban, mint Simon Singh, Michael Marshall, Edzard Ernst és Richard Wiseman.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!