Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Chemtrailnek nézett aerodinamikai kondenzcsík - megint

Megint terjed egy tuti bizonyíték arra, hogy mérgekkel permeteznek minket. "Így bukott le a pilóta, aki landoláskor nem kapcsolta ki a Chemtrail-t! – videó!" - írja a Hir.ma portál. Jellemző, hogy az eredeti (?) Youtube video semmit nem ír arról, hogy hol, milyen meteorológiai körülmények között rögzítették a videót, ott is csak a szenzációhajhász cím olvasható: "BUSTED Pilot Forgets To Turn Off CHEMTRAILS while landing". Gyanítható, hogy ez az eredeti cím polgárpukkasztás volt és tulajdonképpen gúnyolódott az összeesküvéselmélet-hívőkön. Ennek ellenére sokan komolyan vették.


&

A videón valójában aerodinamikai párakicsapódást látunk a szárny kiálló részei mentén. Ez - a szokványos kondezcsík képződéstől eltérően - gyakran megfigyelhető jelenség alacsony magasságokban, akár le- és felszálláskor is, mint a terjesztett videón is. A párakicsapódást az élek mentén történő hirtelen légnyomásesés okozza, amit ez viszonylag egyszerűen demonstrálható is.

Források, olvasnivalók:

 

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!