Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

14 milliárd év bő 4 percben

Több alkalommal tudósítottunk a Kozmosz című tv-sorozatról. Ehhez kapcsolódóan mindenképp érdemes megtekinteni egy, a Nature által közzétett  szimulációt, mely 12 millió évvel az ősrobbanás után kezdődik. A minden eddiginél pontosabb modellt a Massachusetts Institute of Technology munkatársai készítették. Nemcsak a látható, hanem a sötét anyag modellezését is elkészítették, és hitelesen sikerült modellezni a galaxisok keletkezését is. A szimuláció készítéséről az alábbi helyen olvashatunk magyarul (itt a videó is megtekinthető): Elkészült az univerzum legpontosabb szimulációja

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!