Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Befejeződik a HAARP-program

Jó napjuk van az ufó- és az összeesküvéselmélet-hívőknek: nyáron bezárják az alaszkai ionoszférakutató-központot, amely nagy energiájú rádióhullámoknak az ionoszférába küldésével próbáltak minél több információt szerezni annak tulajdonságairól. A HAARP (High Frequency Active Auroral Reseach Program - nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program) túl költségesnek bizonyult, ezért döntöttek leállítása mellett. Amíg működött, rengeteg hasznos információt szállított, de a nem tudományos közvélemény inkább a különféle összeesküvések kapcsán olvashatott róla. Megtudhattuk, hogy alkalmas földrengés előidézésére, tudatmódosításra, a kommunikációs eszközök blokkolására, és még rengeteg mindenre. (Mutatóban itt és itt olvashatunk ilyesmit.) A HAARP leállításáról részletes cikk olvasható angolul, és egy rövidebb magyarul.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!