Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tanítani fogják az evolúcióelméletet Izraelben

A The Jerusalem Post és a Haaretz vasárnapi száma arról ír, hogy a legtöbb európai országhoz hasonlóan végre az izraeli középiskolákban is elkezdik az evolúcióelmélet oktatását. A hetedikestől kilencedikes diákoknak vezetik be az élővilág kialakulásának és fejlődésének tanítását minden állami szekuláris, állami vallásos és arab iskolában. Eddig csak néhány iskolában tanították az evolúcióelméletet, ott ahol a tanár elég magabiztosnak érezte magát ennek az érzékeny témának az elővezetéséhez. Bizonyos vallási iskolákból, körökből kritizálák a döntést azon az alapont, hogy nem jó olyan dolgot tanítani, "ahol nincs konszenzus a különbőző izraeli tudódok, illetve a világ különböző tudósai között".

Források:

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!