Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A Magyar Diabetes Társaság Vezetőségének állásfoglalása a paleo-ketogen diétával kapcsolatban

A paleo diéta mára az egyik legnépszerűbb fogyókúra - és "gyógymód"... Ahogy a saját  magukat csodálatos módszernek kikiáltó eljárások esetében lenni szokott, a paleo étrend gyógymódként való alkalmazása ezúttal is veszélyes, sőt életveszélyes is lehet.

A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége május 25-ei ülésén foglalkozott a paleo, közelebbről a paleo-ketogen étrend káros gyakorlatával, melynek eredményeképp az 1-es típusú cukorbetegeknél akár életveszélyes helyzet is kialakulhat.

Az állásfoglalás itt olvasható el.

 

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!