Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Rémhírek a pókokról - arachnofóbiások meneküljenek!

Évezredek óta sokan félnek a pókoktól, de akik nem, azokat is meg lehet borzongatni némi óriáspók-sereglettel. Ezek az állatok nemcsak a Roxfort Tiltott rengetegében rohangálnak, hanem B-kategóriás horrofilmekben is. Ezt a félelmet természetesen a rémhír-terjesztők is kihasználják, illetve a legbizarrabb történetek is a hiszékenység termékeny talajára hullanak.

Vannak pókok, melyek az emberi arcba vagy hajba petéznek? Igaz-e, hogy évente számos pókot lenyelünk álmunkban? Egyáltalán miért félünk a pókoktól? (Már azon kívül, hogy 8 lábuk van, néha szőrösek és rondák, ráadásul csípni is tudnak...)

Az urbanlegends oldal ezeknek a kérdéseknek eredt nyomába:

Az arcból kikelő pókok legendája

 

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!