Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A diéták veszélyei

Több alkalommal foglalkoztunk már a különféle újabb étrendekkel, melyek egyes esetekben akár károsak is lehetnek. Fokozottan igaz ez a gyermekekre, akiknek a fejlődéséhez kifejezetten változatos táplálkozás szükséges. A jelenség megszólalásra késztette a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékét is.

Dr. Lichthammer Adrienn adjunktus ezúttal a vegetáriánus és a paleo étrend kockázataira hívja fel a figyelmet. Az interjú utolsó mondatát érdemes megismételni: "Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy nincsenek tiltott élelmiszerek, csak kerülendő mennyiségek."

Az írás rövid változata az origo hírportálon is olvasható.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!