Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hazug termékhirdetések

"5 hét alatt 50 kg fogyás!" "A masszázságy minden gerincproblémáját megszünteti!" "A mágneses karkötő viselése helyreállítja testi-lelki egyensúlyát!" A Süsü, a sárkány hírhedt sárkányfűárusának méltó utódaival nap mint nap találkozhatunk az elektronikus és nyomtatott médiában, valamint a postaládáinkba beszórt hirdetmények tömegein. Szerencsére ezekben a termékhirdetésekben rendre előfordulnak olyan tipikus állítások,  melyek egyből óvatosságra késztethetik az olvasókat.

E termékfajták egyik leggyakoribb célcsoportját a fogyni vágyók jelentik (a diétás módszerekkel a Hírfigyelő is többször foglalkozott, ezúttal csak a legutóbbi cikkünkre utalunk). Az üzletrész internetes portál annak járt utána, hogy milyen tipikus hazugságok találhatók a fogyókúrás termékek tipikus hirdetéseiben, és mi áll az állítások mögött.

Mit tanulhatunk egy termékhazugságtól?

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!