Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Szkeptikus látnivalók a Szigeten

Az idei Szigeten is lesznek látnivalók a józan ész képviselői számára is - a Civil Szigeten mindenképp.

Augusztus 13-14-én a 42. sátorban a Történelemtanárok Egylete a vendéglátó, programjukról itt olvashatunk. Az egyletről fontos tudni, hogy többek között a tényleg blogot üzemeltetik, amelynek írásaira a Hírfigyelőben is többször utaltunk. Augusztus 14-én a Szkeptikus Társaság egyik tagja, Pálfi Zoltán lesz a vendég, elsősorban az ókorral és a magyar őstörténettel, magyar rokonsággal kapcsolatos téveszmékről beszélget vele Lőrincz László.

Augusztus 15-17. között a 10. sátorban a Szkeptikus társaság fogadja az érdeklődőket, igen változatos műsorral. Újra lesz a 2010-ben nagy sikert aratott homeopata sörkészítés, járványszimuláció, ismét láthatjuk működés közben a Hérón-szökőkutat, tervezünk kártyás járványszimulációt, és a hagyományos tesztek mellett újabbakkal és aktualizálttal is készültünk.

Ha valaki esetleg még nem járt a Szigeten, a térképen a 33-as szám jelöli a Civil Szigetet.

 

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!