Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

A világvallások az evolúcióról

Az evolúcióval jó néhány alkalommal foglalkozott társaságunk, akár tudományos eredményt, akár politikus megnyilvánulását bemutatva vagy azt kommentálva, de az Értelmes Tervezettség Egyesülettel is folytattunk vitát (a részletek az alábbi linken láthatók).

Ferenc pápa kijelentésének hatására a Hír24 portál hetente jelentkező Isten tudja rovata ezúttal arról kérdezte öt világvallás képviselőjét, hogy vallásuk hogyan viszonyul az evolúció kérdéséhez. A válaszokból kiderül, hogy a különböző vallások mennyire eltérően látják az evolúció szerepét az élet kialakulásában.

Reméljük, hogy a cikk címét (Istentől, vagy a majomtól származik az ember?) a szerző csak figyelemfelkeltésnek szánta, mert az evolúció elmélete sosem mondta, hogy az ember a majomtól származik, és ma már az ezt elvetők sem vádolják ilyesmivel a tudomány képviselőit.

Facebook
vitaterep

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!