Szkeptikus Társaság

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Végre egy értelmes cikk a GM-növényekről

Az össznépi GMO-ellenes hisztériában csak elvétve jut a nagyközönség elé olyan ismeretterjesztő cikk, amely a génmódosítás előnyeiről szólna. Szerencsére az origo hírportál ezúttal olyan írást közölt, amely a genetikailag módosított élelmiszerek kedvező egészségügyi hatásairól tudósít.

A cikk nem az ismertebb, kártevők elleni növényekről szól, hanem azokról a változatokról, amelyek fogyasztása vagy kedvező élettani hatást vált ki, vagy amelyek feldúsított tápanyagot tartalmaznak, így segíthetnek a világ népességének jelentős részét sújtó alultápláltság elleni harcban. A cikkből az is kiderül, hogy ezen növények közül sajnos még egyet sem engedélyeztek.

A cikk az alábbi helyen érhető el:

Nagy potenciál rejlik az egészségügyileg előnyös génmódosított növényekben

Facebook
vitaterep

 

 

Mi ez a hírfigyelő?

A Hírfigyelőben olyan - főleg magyar nyelven megjelent - hírek közül szemezgetünk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az általunk tárgyalt témakörökhöz. Ritkábban beveszünk egy-egy érdekesebb tudományos hírt - csak azért, mert valamiért különlegesnek tartjuk.

A híreket könnyed formában tárgyaljuk; hozzáfűzzük véleményünket, gondolatainkat. Válogatásunk, tárgyalásunk szubjektív, bár igyekszünk a híreket a tudomány nézőpontjából értékelni. Mi is tévedhetünk, ezért mindenki figyelmét felhívjuk arra, hogy nyugodtan kételkedjen, és járjon utána információinknak!

Kövess a Twitter-en Facebook-oldalunk
Hírlevél

Copyright © 2018 Szkeptikus Társaság. Minden jog fenntartva.
Joomla!