Soma mamagésa és az Új Germán Medicina

A Klubrádió szombati Klubdélelőtt című műsorában Soma mamagésa, azaz Spitzer Gyöngyi beszélt az úgynevezett Új Germán Medicináról. Nemrég vett részt a módszer alapítójának, Ryke Geerd Hamernek egy tanfolyamán, és az meggyőzte, hogy mindaz, amit a modern orvostudomány a daganatos betegségekről és azok kezeléséről tud, az tévedés.

Minderről a Nők Lapja Caféban is írt a napokban Hameri szemlélet a rákgyógyításban címmel. Ebből ízelítőül egy paragrafus:

"Az agy és a mikrobák között összefüggés van, ami azért fontos, mert az adott agyi területen kimutatható az érzelmi sokk (ami a betegséget okozza), és az adott agyi területhez adott mikroba, azaz gomba, baktérium és vírus tartozik. (Agytörzs – endoderma – gombák, mikobaktériumok; kisagy – mezoderma – baktériumok; nagyagy velőállománya, agykéreg, új mezoderma, ektoderma – vírusok.) És a gyógyulási fázisban az adott területhez és betegséghez tartozó mikroba bontja le a gyógyulási folyamatban a daganatot – már ha nem kezdik el kemóval szétbarmolni. Például az emlőmirigyráknál, amely a kisagyhoz, tehát a mezodermához tartozik, a TBC-baktérium bontja le a daganatot, amely a mellbimbón keresztül távozik (bűzös lé formájában), és az izzadáson keresztül."

Hamer elméletét semmilyen orvosi fórumon nem védte meg, nincsenek erről tudományos publikációi. Németországban, Svájcban és Ausztriában számos esetben ütközött össze a törvénnyel amiatt, hogy engedély nélkül gyógyít. Emiatt többször börtönben is ült. Mindez persze híveiben csak megerősíti azt a hitet, hogy vezetőjük valami olyan tudással rendelkezik, amit a Nagy Gyógyszermaffia minden erővel el akar taposni.

Hamer követői Új Orvostudomány néven képzési központot tartanak fenn Budapesten és fórumot tartanak fenn, ahol tanácsokat adnak rákos betegeknek, és ismertetik az Új Germán Medicina alapelveit.

A svájci Study Group for Complementary and Alternative Methods in Cancer (SCAC) munkacsoport részletes állásfoglalást adott ki, amelyben kritizálja Hamer módszerét. A módszer áldozatairól az Ezowatch közöl összeállítást.