A Szkeptikus Kongresszus előadói: Tim Trachet

Tim TrachetTim Trachet:
Csodák és szentté avatások
2010. szeptember 19., 09:00

Tim Trachet újságíró, a belga szkeptikus társaság, a SKEPP tiszteletbeli elnöke és az európai szkeptikus szervezeteket tömörítő ECSO (European Council of Skeptical Organisations) vezetőségi tagja.

Több, mint két évszázaddal ezelőtt a Római Katolikus Egyház kidolgozott egy hosszadalmas és bonyolult eljárást a szenttéavatások (kanonizáció) lefolytatására. A legtöbb esetben a szentté avatandóhoz kapcsolódó csodák igazolása volt szükséges - és még mindig az - a tényleges szentté nyilvánításhoz. Erős bizonyítékoknak kell léteznie arra vonatkozólag, hogy tényleg olyan természetfeletti esemény történt, amelyre nincs tudományos magyarázat. Azt is lehetne mondani, hogy az Egyház "szkeptikus" álláspontot képvisel ezügyben, hiszen a tudomány eredményeit fogadja el, valamint a jelenségek nagy részének csodává nyilvánítását elutasítja. Ennek ellenére a több, mint ezer elismert csoda adatait áttekintve nem igazán akadunk olyanra, amely tényleg meggyőző lenne...

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusól a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.