A perdöntő ufóbizonyíték

Az FBI aktáiból végre előkerült a perdöntő bizonyíték arra nézve, hogy ufók márpedig vannak. Egy 1950-es feljegyzés (három évvel a híres roswelli eset után) szerint három ufót is megfigyeltek Arizonában. A feljegyzést készítő Guy Hottel nem maga észlelte az idegeneket, hanem valakitől hallotta. Nem is tartotta figyelemre méltónak, hiszen a rövid feljegyzést ezzel zárta:

"További elemzést nem végzett az üggyel kapcsolatban ... (szöveg takarva) ügynök."

Az FBI oldalán olvasható feljegyzés tartalma a következő:

Az alábbi információt ... (kitakarva) ügynöknek ... (kitakarva) juttatta el.

A légierő egy kivizsgálója azt állította, hogy három úgynevezett repülő csészealjat gyűjtöttek be Új-Mexikóban. Kör alakúnak írták le azokat vastagabb központi résszel és körülbelül 50 láb átmérővel. Mindegyikben három emberi formájú, de csak három láb magas testet találtak, amelyek finom anyagú fémes ruhát viseltek. Mindegyik test olyasformán volt bekötve, mint ahogy a gyorsasági repülős és berepülő pilóták használják a speciális ájulás elleni ruhájukat.

Informátorunk Mr. ... (kitakarva) szerint azért Új-Mexikóban találták ezeket a csészealjakat, mert a kormányzat ezen a területen nagyon nagy teljesítményű radarberendezéseket használ és ezek interferálhattak a irányítóberendezéseivel.

További elemzést nem végzett az üggyel kapcsolatban ... (kitakarva) ügynök.

Minden valamire való titkosügynökség és rendőrség százával kap ilyen minőségű információkat bármilyen eseménnyel kapcsolatban. Az FBI minden valószínűség szerint helyesen cselekedett, hogy nem törődött a bejelentéssel azon kívül, hogy dokumentálta azt. Mindezt persze az ufó-hívők egészen máshogy értelmezik.