Újabb UFO-rejtélyre derült fény

ufo1989. november 29. és 1990. áprilisa közt Belgiumban különlegesen erős UFO-tevékenységet észleltek amint erről az NBC Unsolved Mysteries (Megoldatlan rejtélyek) című műsora is beszámolt. Ebben az időszakban több mint 13 000 szemtanú észlelte a jelenségeket és ezek közül minden ötödiktől írásos riport is rendelkezésre áll. Március utolsó napjaiban a belga légierő is beszállt az UFÓ-üldözésbe és állítólag különleges eseményekről tettek jelentéseket.

A belga szkeptikusok szerint a Société Belge d'Etudes des Phénomènes Spatiaux (SOBEPS) nevű ufológus-szövetség tévinformációi keltette tömeges illúzióról volt szó - ha megfelelő információkat terjesztünk, akkor mindenki az eget kezdi fürkészni és ebből adódóan akármikor ufóészlelések tömegét lehet generálni. Kutatásaik szerint nincs hivatalos információ arról, hogy a légierő tényleg észlelt volna különleges jelenségeket.

Ebből az időszakból származik egy ufó-fotó, amely azóta is az egyik leghitelesebb bizonyítékként van bemutatva szerte az interneten annak ellenére, hogy már akkor felhívták rá a figyelmet a kritikusok, hogy a képen se értelmezhető háttér, se a nagyságra utaló jel nem látszik. Idén július 26-án a belga RTL csatorna riportot készített egy férfival, aki állítása szerint barátaival kis olcsó polisztirol makett segítségével készítette a híres felvételt huszonegy évvel ezelőtt.